tiistai 8. tammikuuta 2013

Day five - Wat leuk! Ik spreek (beetje..) Nederlands!

Niinhän siinä sitten kävi, että perjantaina perille päästyäni pistin pienille päiväunille, ja heräsin lauantain puolella. Kovasti vielä herätessäni olin ylpeä siitä, kuinka pihalla oli valoisaa, etten ollut varmaan nukkunut kuin tunnin korkeintaan. Kellonäkymä 09:40 kuitenkin palautti minut aika toimivasti takaisin siihen todellisuuteen, että olin ottanut kevyet 16 tunnin nokoset. Eipä ainakaan univelat painaneet päälle lähtiessäni Juhon kanssa tutustumaan kaupungin keskustaan.

Viimeinen näkymä ennen torkahtamistani. Puolen vuoden valtakuntani.
Hollantilaiset on hassua porukkaa. Tähän lopputulokseen päädyin, kun kävelin kirkkoaukiolle, jonka ympärillä oli kaikki paikan baarit. Itseasiassa kirkkoaukiolta ei löytynyt muita liiketiloja, kuin baareja, joista osa yritti ovelasti esittää olevansa lounaspaikkoja, vaikka kaikilla asiakkailla oli todellisuudessa pelkät tuopit edessään. Kaupunkikierrokselle mukaan liittynyt paikallisopas Harri osasi kertoa, että kirkko oli jopa mahdollista vuokrata yksityiseen käyttöön, kuinka ovelaa!

Kaupunkikierros muuttui pikaisesti baarikierrokseksi, jonka ohessa valokuvaaminen unohtui tyystin, eli kuvia keskustasta tulee myöhemmin. Olut oli edullista ja hyvää, ja kaiken lisäksi paikallista! Enschedeläisten baarimikkojen nenät menivät Heinekenin mainitsemisesta ryttyyn, ja pikaisesti korjasivat tietämättömän siitä väärästä uskosta, että Heineken olisi Hollantilaisten ylpeys. "No, no, no, we don't have Heineken, but I can serve you something a lot better", ja siinä samassa naaman eteen ilmestyi kuin tyhjästä lasillinen Grolschia. Ja täytyy myöntää, kyllä annan kehuni!

Paikallista olutta Tintti-aiheisessa kuppilassa. Omnomnom.
Lauantai meni siinä hujauksessa sen suurempia aikaan saamatta. Sunnuntai lähti käyntiin hyvinkin sunnuntaimaiseen tapaan, eli ei millään. Viimein kuitenkin jääkaapissa kajottava yksinäinen valo pakotti minut liikkeelle ruuan perässä, jota en fiksuna ihmisenä ollut edellisenä iltana osannut ostaa valmiiksi jääkaappiin. Tietenkin tässä vaiheessa hyödyllistä paikallistietämystä olisi ollut se, etteivät kaupat ole täällä avoinna sunnuntaisin.

Sunnuntaista kuitenkin selvittiin suurinpiirtein kunnialla, ja siirryttiin maanantaihin. Arjen mukana saapui ensimmäinen Hollannin luento, jonka aikana vakuutuin siitä, että hollannin kieli on ollut aikanaan jonkun tukehtuvan ihmisen innovaatio. Monia kielen äänteitä olisikin helpoin harjoitella kurlaamalla. Tästäkin kuitenkin selvittiin kunnialla, mutta luentojen jälkeen todellinen taistelutanner odottikin kämpillä. Sota oli puhjennut edellisenä iltana, ja minä olin altavastaajana.

Ja ei, kyseessä ei ole kukaan kuudesta kämppiksestäni, jotka ovat joko vielä lomilla, tai suhteellisen ninjoja, koska olen heistä vasta yhden nähnyt (mutta toisaalta, jos tältä pohjalta voi yleistää, kämppikseni ovat kivoja ja rauhallisia, eli not bad). Kyseessä oli jotain paljon pahempaa. Pienet muurahaiset, jotka tulivat vesiputkien läheisistä rei'istä, olivat valloittaneet kylppärini! 24h ja yksi suolakäsittely myöhemmin saniteettitilani olivat kuitenkin jo muurahaisvapaat. IN YOUR FACE YOU BASTARDS! Ei minun maita noin vain vallata!

Tänään huomasin heti aamusta sen, kuinka arkeutuminen täällä tapahtuu yllättävän pian. Jo tänä aamuna taannuin takaisin tavallisiin tapoihini ja heräsin tunnin aiottua myöhemmin siihen, että puhelin oli palasina vuoteeni jalkopäädyssä. Hurraa kotoiset tavat! Onnistuneesta aamusta huolimatta päivä on ollut loistava, ja illalla olisi tarkoitus lähteä taas hieman lisää analysoimaan keskustan baarikulttuuria vaihtariporukalla. Ei tänne tämän kummempia. Sellaista vaan, että jos en tarpeeksi aiemmin korostanut sitä, että hollantilaiset ovat hassuja, niin ihastelkaa näitä kuvia meidän kampukselta, niiden pitäisi korostaa aiempaa sanomaani.


Wut?

P.S: Tytti, täältä löyty hyvännäkösiä miehiä, eikä täällä oo lunta. Tänne vaan.
Ruokalan piha. Ruokala muuten vaatis omat käyttöohjeensa....
Toisaalta ruoka on hyvää. Omnomnom.

P.P.S: Pojat, tytötkin on täällä ihan kivannäkösiä.
Faculty of Behavioral Sciences vetten päällä... Wut?

"Do NOT sit on. Fragile".

 
Kirjastorakennuksen sisäpiha-allas kelluvalla vuohenpääteoksella,
uimarenkaaseen väärinpäin juttuuneella uimaripatsaalla, ja yhdellä
sukeltajapatsaalla. Well that makes sense.

....

Kampuksen sportcenterin viereisen asuinrakennuksen
koko toinen seinämä toimii kiipeilyseinänä. Nice.




Täällä on kevät. Please send some snow. Thank you.

Hello and welcome to my crib. Pyramidikylä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti